Getest: Glutenvrije croissants van Lieke is vrij

Voornamelijk ontbijt ik met een bakje yoghurt, havervlokken, pitten en zadenmix, lijnzaadolie en citroensap. Simpel en voedzaam. Hoewel ik mijn dagelijks ontbijtje erg lekker vind, vind ik het wel leuk om bij speciale momenten iets uitgebreider te ontbijten. Een gekookt eitje, een bolletje of pistolet uit de oven, warme wafels of pannenkoekjes én een croissant. Omdat ik graag in de keuken sta, maak ik veel dingen zelf. Voor de meeste ontbijtgerechtjes draai ik mijn hand niet om, maar zelf croissants maken laat ik toch liever over aan de professionele bakkers.

Croissants met deeg van glutenrijke granen is al lastig te maken, laat staan croissants van glutenvrije granen. Van Haver tot Gort heeft van twee verschillende merken glutenvrije croissants in het assortiment, namelijk Roleys en Lieke is vrij. Beide zijn per pak, waar drie stuk inzitten, te bestellen. Ideaal voor bijvoorbeeld Pasen, Moederdag en Kerst. Zelf was ik erg benieuwd naar de croissant van Lieke is vrij en heb ze dus besteld om te testen. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan gauw verder!

Geur
De croissants moeten kort worden afgebakken in de oven. Na een enkele minuten verspreidt de lekkere geur van croissants al in de keuken. De croissant hebben de kenmerkende geur van de Franse croissants zoals ik mij uit mijn jeugd kan herinneren. Een goed teken dus!

Smaak
Nadat de croissant afgebakken is doe ik er een beetje roomboter op. Omdat de croissant nog warm is smelt de boter lekker. De smaak van de croissant is erg goed. Naast de geur vind ik dat de smaak ook erg dicht in de buurt komt van de “echte” glutenrijke croissants.

Structuur
Qua structuur kan ik helaas niet zeggen dat de glutenvrije croissants op de glutenrijke croissants lijken. Het deeg is namelijk niet zo luchtig en flexibel als de gewone croissants. De glutenvrije croissants zijn droger en vallen sneller uit elkaar. Persoonlijk vind ik het geen probleem dat de structuur niet op de “echte” croissant lijkt. Tuurlijk, als ik mag kiezen koos ik voor glutenrijke croissants, maar dat is niet zo en ondertussen ben ik aan de structuur van glutenvrije producten gewend geraakt.
Al met al vind ik de croissants van Lieke is vrij echt een aanrader! Het lekkerst zijn ze als ze direct uit de oven komen en nog warm zijn. Heerlijk met een beetje roomboter en eventueel wat jam of kaas!

Heb jij de croissants van Lieke is vrij al eens geprobeerd en wat is jouw favoriete (glutenvrije) ontbijtje? Ik ben benieuwd!

Ciao,

Bella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *