Recept: asperge tompouce

.In deze lange weekenden vind ik het heerlijk om voor veel mensen te koken en iets bijzonders te maken. Afgelopen vrijdag stond een geheel menu met asperges op tafel. Ja, dus van het voorgerecht tot en met het toetje. Omdat zoete asperges waarschijnlijk het minst bekend zijn, maar waarmee ik zelf Efraim kon bekoren die het niet zo heeft op zoetigheid, wil ik dit met je delen.

Op de site van het Aspergecentrum vond ik mijn uitgangsrecept, maar natuurlijk wilde ik er mijn eigen touch aangeven, en uiteraard de voorgeschreven hoeveelheid suiker verminderen 😉

Als eerste heb ik de asperges al in een badje thee met verse munt en (oer)suikerwater gelegd, en ze daarin een nachtje laten weken. De zoetigheid trekt dan in de asperges.

Nadat de bladerdeeg in de oven was geweest heb ik ze met wat muntthee bestreken, en daarna de banketroom erop gedaan (waar ik veel minder suiker in deed). De asperges kwamen op de room, en daarna weer een plakje bladerdeeg, waarop ik van het restantje zoete asperges een mengsel met munt had gepureerd. Als laatste heb ik voor de kleur nog een plakje sinaasappel erop gelegd.

Het was heerlijk! bedankt lieve familie Gort dat jullie met mij deze maaltijd hebben genoten.

liefs, Emma

ps. ik las waarom asperges niet meer na Sint Jan (24 juni) geoogst worden… De Belgen hebben toch altijd een mooiere uitleg hiervoor dan wij Nederlanders

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *