Lammetjespap

lammetjeEr is nagenoeg niets waar ik meer van geniet dat van dartelende lammetjes. De vreugde waarmee zij het leven vieren, zorgt ervoor dat ik ook weer wil vieren!

Mijn Oma maakte altijd bij de geboorte van het eerste lammetje heerlijke lammetjespap met ons. We mochten meehelpen om het meel zo goed mogelijk te zeven, zodat er helemaal geen vezeltjes meer overbleven, en de pap lekker zacht werd (vandaar de naam natuurlijk)!

We mengden de bloem al roerend met wat melk, steeds rustig en bedaard om klontjes te voorkomen. We kookten het mengsel een paar minuutjes en mochten er dan zelfs een scheutje honing in, dat maakte het helemaal feest.

Later kwam ik erachter dat de pap eigenlijk bijna elke dag gemaakt werd voor de hele kleintjes, die aan het leren waren om meer te gaan eten naast de borstvoeding, maar dat maakte me niets uit. Voor ons was die eerste lammetjespap bijzonder, een waar feest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *