Ontstop je gootsteen met koffieprut

Vanmorgen, in alle vroegte stond ik onder de douche en merkte dat de afvoer “weer eens” niet lekker doorliep. Dit is natuurlijk niet zo raar in een huishouden met heel veel vrouwen met lang haar, ondanks dat iedereen zegt altijd haar eigen haar uit het putje te halen!

Hoog tijd dus voor een Oma weet het tip: ontstop je afvoer met koffieprut!

Makkelijker kan het niet zijn, want anders moet je je koffieprut in het groen-afvalbakje naast je gootsteen legen. Nu mag je het gewoon in de wasbak gooien. Beetje naspoelen met heet water als het om een hardnekkige verstopping gaat, maar anders gewoon laten liggen tot je de kraan weer aanzet voor andere dingen.

Andere beproefde middeltjes zijn soda met heet water (sommigen doen dit met azijn), vaatwastabletjes, of zelfs gebitsreiniger heb ik me laten vertellen… Ik kies dan liever voor iets wat anders toch weggegooid zou worden.

Vanmorgen heb ik dus een heerlijk kopje koffie met Efraim gedronken, en ben daarna terug naar de douche gegaan…

4 thoughts on “Ontstop je gootsteen met koffieprut”

 1. De meeste problemen met je afvoer ontstaan door vetophopingen. En koffiedik bevat olie, dus het is erg onwaarschijnlijk dat het helpt. Bovendien kan koffiedrab tot verstopping van het riool leiden, en levert het extra slib op, waardoor zuivering van het rioolwater moeilijker en duurder wordt, en extra energie kost. Ook niet echt goed voor het milieu dus.

  1. Dag Johanna,

   Dank je voor je reactie, en goed dat je wijst op het wegspoelen van bepaalde producten door het gootsteenputje die daar eigenlijk niet doorheen horen te gaan. Het is belangrijk om te realiseren dat je zelf idd invloed hebt op het zuiveren van het rioolwater. Ik denk dat mijn betoog over koffiedrab zich vooral richt op een “huis, tuin en keuken oplossing”, van tijdelijke aard, en dan in vergelijking met agressievere ontstoppingsproducten.

   met vriendelijke groet,

   Oma Gort

 2. Koffiedik is inderdaad een wondermiddel wanneer het aankomt op het ontstoppen van je doucheputje. Gebruik deze methode ook regelmatig wanneer ik last heb van verstoppingen. Een echte aanrader dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *