Nieuw: Red Ape chocolade en palmsuiker

“Red Ape heeft een missie: de orang-oetan redden. Het tropisch regenwoud in Indonesië is zijn thuis. Maar voor hoe lang nog? Snel oprukkende palmolie- en mijnbouwbedrijven bedreigen het oerwoud. Dagelijks worden grote stukken bos in de vlammen gezet. Deze plantages zijn niet alleen een bedreiging voor de natuur, maar ook voor de mensen die er wonen. Zij worden onder druk gezet om hun grond aan de palmolie-industrie te verkopen en verliezen daarmee hun eigen akkertjes en vaak ook het gemeenschappelijke bos. Een belangrijke bron van traditionele medicijnen, vruchten en noten.

Jeroen Kruft en Bastiaan Bais, twee ondernemers van Amigos International, hebben samen met Stichting Masarang in Indonesië een product ontwikkeld waardoor bossen kunnen worden gered en aangeplant. Willie Smits, oprichter van de stichting, beheert 600.000 hectare bos met als speerpunt de Arenga-palm. Red Ape Forest Sugar is suiker gemaakt uit het sap van de Arenga-palm, die enkel in gemengd bos gedijt. Een bos dat hard nodig is voor het overleven van o.a. de orang-oetan, de rode mensaap. Amigos International heeft Red Ape Forest Sugar ook in chocolade verwerkt, in samenwerking met Chocolate Makers in Amsterdam.

Red Ape Forest Sugar is een heerlijk zoete palmsuiker met een vleugje karamel. De suiker komt uit het sap van de Arenga-palm. Dankzij haar lage glycemische index (GI) heeft Red Ape Forest Sugar een minder effect op je bloedsuikerspiegel dan gewone suiker. Het bevat geen toevoegingen en is rijk aan mineralen, zoals ijzer, magnesium en kalium.

Red Ape Chocolate is gezoet met Red Ape-Forest Sugar, en heeft een mild-zoete smaak met een karakteristiek vleugje karamel. De Congo-cacaobonen zorgen voor een rijke cacaosmaak.

De chocolade is omwikkeld in een bio afbreekbare verpakking en kan zo de GFT-bak in.”

Wij kennen bij van Haver tot Gort de mannen van Amigos International nog wel… Lang geleden deden we mee met een campagne om het regenwoud te sparen. Voor elke reep die we kochten en opaten, hebben we een boom gered! Nu zijn ze er weer met een mooi project. Succes ermee!

Tot zover ons introductie nieuws!

Vicky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *