Parboiled rijst? Dat is snelkookrijst…

Sommige dingen weet je, en anderen niet… Zo weten de meeste mensen niet dat een andere naam voor snelkookrijst: parboiled rijst is. Tot voor kort heette de rijst van De Nieuwe Band parboiled, maar gelukkig hebben ze het nu omgedoopt naar snelkookrijst.
Er is nu, naast de al langer beschikbare witte snelkookrijst, ook zilvervlies en jasmijn snelkookrijst van hun merk gekomen, en wij nemen deze natuurlijk binnenkort ook op.
Dit vertellen zij over de nieuwe soorten.
“Beide zilvervlies soorten zijn ‘parboiled’. Bij deze snelkookrijst wordt de
ongepelde lange rijst (de ‘paddy’) geweekt en daarna gestoomd.
Vervolgens wordt de rijst gedroogd en wordt het onverteerbare kaf gepeld.
Door dit proces blijven vitaminen en mineralen zoveel mogelijk behouden.
De kooktijd van deze rijst wordt op deze manier ingekort van 45 tot 12
minuten. Door het afbeelden van een kookwekkertje op het vooretiket is
voor de consument in één oogopslag duidelijk dat deze rijst in slechts 12
minuten klaar is.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *